Over ons….

Hof Keizersweel is de naam van onze boerderij.
Over onze boerderij vertel ik op de pagina “hoe het zo kwam“, en daar kun je lezen over de geschiedenis en wie er voor ons woonde etc.

In 1997 zijn we, Peter de Vos en Penney van der Borgt hier gaan samen wonen.
Wij zijn altijd mensen geweest die dromen hadden en die ook probeerden te volgen.
Zo wilde Peter graag struisvogels en kamelen.
Penney wilde graag een groot gezin.
Dit is er allemaal gekomen!
We hebben het gewoon gedaan! Met vallen en opstaan uiteraard. Peter heeft ontzettend veel geleerd over het houden van struisvogels. Het heeft ons geen cent opgeleverd. Alles wat we verdienden investeerden we in nieuwe broedmachines of hokken voor de dieren. Hij zou het zo weer doen. Het was een prachtige tijd. O.a ook omdat hij het samen met zijn vader kon doen. Een poosje hebben we geen struisvogels gehad.
Omdat onze zoon Pol, waar Peter nu veel mee samen de dierenhobby deelt, enthousiast werd van zijn vaders verhalen, hebben we in de zomer van 2017 weer struisvogels aangeschaft.

Penney wilde graag een groot gezin. Dit begon met Puk in 1998, Pol in 2000, Pier in 2003, en nadat Pier naar groep 1 ging, wilden we toch nog kinderen. We kregen in 2008 een dochter, Pip en in 2010 een zoon Peet. Een rijkdom!

Naarmate de kinderen groter werden, begonnen we een boerderij terras.

Als moeder van 5 kinderen heb ik al heel wat kinderfeestjes georganiseerd. Soms was ik weken met de voorbereiding bezig, wat ik erg leuk vond. Mijn kinderen vonden dit meestal ook allemaal leuk. En uiteraard vonden ze ook de speeltuinen met ballenbak leuk, waar we ook wel eens een kinderfeestje hebben gevierd. Lekker makkelijk!
Ook was ik 14 jaar lang oppasmoeder. Hierdoor heb ik enorm veel leuke kinderen mogen ontmoeten en leuke dingen mee verzonnen.
Zaten we op een kleed buiten na schooltijd met iets lekkers en zongen we liedjes, of we zaten binnen bij slecht weer onder tafel te picknicken. Daarna deden we vaak spelletjes of knutselen, mijn grootste passie!
Door mijn enorme ervaring met kinderen en mijn wens om vanuit huis te werken, zodat ik thuis bij de kinderen kon blijven, ben ik begonnen met kinderfeestjes organiseren.
Mijn idee is dat kinderen op een feestje lekker met hun vriendjes spelen met alle vrijheid van de wereld! Als ouder gun je je kinderen uiteraard het allerleukste feestje. En je wilt hier zelf ook nog levend uit komen!
Geen weken voorbereiding, want die tijd heb je niet vanwege werk, hobby’s, of gewoon simpelweg vanwege even geen inspiratie! Je wilt gewoon ergens naar toe en `s avonds tevreden op de bank zitten en kunnen zeggen: “dit was een heeeerlijk kinderfeestje!”

Dit gun ik je uiteraard en daarom kun je met een gerust hart op onze site kijken naar welk feestje je wilt vieren voor je kind. Uiteraard in overleg met je kind. Zijn er nog vragen, wil je iets extra`s, of zelfs iets anders, schroom niet!

De workshops zijn ontstaan door de hobby van Peter, Puk en Pol. Zij zijn in de zomer heel vaak in de ringrijbaan te vinden .
We begonnen met een workshop ringrijden. Heerlijk om te doen.  Hilarische capriolen worden er uitgehaald, enorm veel lol en per ongeluk ook nog binding tussen de mensen die de workshop volgen.
Later ging ik een workshop volgen hoe bolusjes te bakken, waarbij ik later dacht: “hè, dat wil ik ook!”
En nog later kwamen de sloophouten workshops erbij. Die ik samen met mijn vader geef. Of eigenlijk geeft mijn vader ze en loop ik af en toe rond om te vragen om te helpen en drinken en iets lekkers aan te bieden.
Tijdens alle workshops is ook een rondleiding langs onze dieren. Die geeft Peter als hij thuis is en anders doe ik het.

Als we iets tegen komen wat we leuk vinden, dan kopen we dat dier. De meest gestelde vraag aan ons is vaak: Hoe kom je aan die dieren?”
Dan antwoorden we: via Marktplaats!”

Inmiddels hebben we de schuur ook verbouwd tot feestzaal. Eerst waren het kleine lage hokjes, waar vroeger varkens en koeien in stonden, met voergangetjes ervoor, wat zorgde voor verschillende hoogtes in de vloer.
Nu is het een gelijke vloer, een hoger plafond. Een heerlijke ruimte die afgehuurd kan worden, samen met eventueel wat tenten aan de schuur vast om de ruimte groter te maken.
Of we gebruiken de schuur voor workshops of de kinderfeestjes.

Alles wat we leuk vinden en past qua budget, proberen we. Lukt het niet, dan hebben we het toch maar mooi geprobeerd!

 

Peter met zijn vader en zus bij de pasgeboren biggetjes.