Hoe het zo kwam

Voor zover we weten waren er drie vrijgezelle broers die het land rondom Hof Keizersweel bebouwden en daar van leefden. Van het huishouden hadden de gebroeders echter geen verstand, daarvoor gingen ze op zoek naar een huishoudster. Kee de Vos, ongeveer 18 jaar kwam bij hun inwonen. Ze kreeg een bedstee in het opkamertje en deed het huishoudelijk werk terwijl de gebroeders hun werk buitenshuis hadden.

Na een aantal jaren stierven de broers, en woonde Kee alleen in het huis. Het werd haar te veel en ze zocht iemand die het huis wilde overnemen. Simon de Vos, haar neefje liep er al vanaf dat hij klein was rond, was inmiddels getrouwd en had een dochter en een zoon en kocht het huis. Kee de Vos, bleef daar samen met hen wonen. Ieder in een apart gedeelte van het huis, en Kee at elke maaltijd met hun mee. Ook pastte ze af en toe op de kinderen als dat nodig was.

Na jaren voor tante Kee gezorgd te hebben is tante naar het verzorgingshuis verhuist in het dorpje Kapelle, 5 km verderop. In 1998 is ze gestorven op de leeftijd van 91 jaar.

Simon de Vos werkte buitenshuis, en samen met zijn vrouw bebouwde hij de grond rondom Keizersweel met klein fruit. Ze werden ouder en de kinderen groter en hun zoon Peter de Vos nam Keizersweel over. Hij ging samen wonen met Penney. Inmiddels 5 kinderen rijker en 15 jaar later zijn ze begonnen aan een nieuw avontuur… Een boerderijterras…

De naam Hof Keizersweel heeft te maken met het leger van Keizer Napoleon. Zijn leger kwam langs deze boerderij en lieten hun paarden drinken uit de weel voor het huis, vandaar de naam, zegt de sage…